Potraga misterije

Potraga misterije

Da li mislite da „team building“ aktivnostima nedostaje malo intrige, skupljanja tragova i istraživanja ? Pročitajte više o potrazi misterije, interaktivnoj igri u kojoj su učesnici detektivi koji rešavaju slučaj ubistva.

U ovom blog postu pokušaćemo da vam pojasnimo potragu misterije koju organizujemo.

Pre nego što potraga počne, tim će odabrati ključne učesnike koji će preuzeti uloge osumnjičenih. Ostali učesnici će biti u ulozi detektiva. Ako ste baš vi u ulozi ubice, nećete do znati ni u jednom trenutku dok traje igra, tako da kada dođe trenutak da svi učesnici pogađaju ko je ubica vi možete da uperite prst u sebe!

Potraga misterije počinje kada se inspektor pridruži grupi i objavi da se dogodilo ubistvo. On dalje nastavlja da objašnjava sve poznate detalje zločina. Saznajemo da je ubica još uvek u zgradi… Inspektoru je potrebna pomoć grupe kako bi uhvatio ubicu.

U zavisnosti od igre potencijalni osumnjičeni mogu biti: korumpirani brat ubijenog, njegova žena, kućna pomoćnica… Svi ovi potencijalni osumnjičeni se oživeti zahvaljujući ključnim učesnicima koji su se dobrovoljno prijavili pre početka potrage misterije. Oni će dobiti scenario koji ide uz njihovu ulogu. Svi moraju imati širom otvorene oči i uši kako bi što bolje videli i čuli dramu koja se odvija. Kroz potragu svi osumnjičeni su pozvani da odgovore na pitanja. Ali kome možete da verujete? Ništa nije onako kao što izgleda – svi imaju motiv, ali ko ima alibi?

 

Igra se sastoji od tri runde, a sa svakom novom rundom stižu novi dokazi, odigrava se još manjih zločina i grupa dobija odgovore na sva pitanja. Pred sam kraj igre svi optuženi daju svoju završnu reč, a cela grupa ima pravo da pogađa ko je ubica. Igra je gotova kada nam se obrati detektiv i otkrije ko je ubica.

Potraga misterije je odličan način da inkorporirate interaktivnu istragu u formi zagonetaka, optuživanja, argumenata i zabave u svoj team bulding događaj.