Tradicionalni i moderni suveniri iz Beograda

Tradicionalni i moderni suveniri iz Beograda

Da li uskoro posećujete Beograd i zainteresovani ste za neki poseban suvenir? Ili ste iz Beograda i želite da kupite lokalni poklon za prijatelja iz inostranstva?

Ako tražite savršene suvenire iz Beograda, ne tražite dalje, evo naših 10 predloga.

Kad god ljudi putuju, žele da donesu neke stvari koje ih podsećaju na mesta koja su posetili. Sećanja i iskustva važnija su od stvari, ali kada smo na putovanjima zanimljivo nam je da vidimo i kupimo neki lokalni specijalitet. Nije bitan samo taj predmet, već i sećanje koje ide uz njega.

  1. Teslina šolja

Muzej Nikole Tesle najposećeniji je muzej u Beogradu i ne smete ga propustiti. Kada je u pitanju suvenir, mi apsolutno volimo ovu šolju Mr. Light. Za više Teslinih suvenira poput torbe, omota za pasoš ili držača za kartice; posetite ovu web stranicu.

  1. Niti ručno rađene vunene čarape ili mali ćilim

Za tradicionalne suvenire modernog dizajna Niti je savršen izbor. Vanvremenski komadi koji se izrađuju ručno, takođe su izrađeni od srpske vune, te je ovo 100% lokalni proizvod.

  1. Print ili slika sa motivom Beograda

Beograd je slika Vuka Vučkovića

aBGD Duško Papirović

  1. Knjiga nekog srpskog autora

Bilo koja knjiga od našeg dobitnika Nobelove nagrade za književnost Ive Andrića. Takođe preporučujemo autobiografiju Mihajla Pupina „ Sa pašnjaka do naučenjaka “. Za ovu knjigu Pupin je dobio i Pulicerovu nagradu! Ako želite da čitate o srpskom mentalitetu, trebalo bi da se upoznate sa radom Mome Kapora.

  1. Majica Decko tzar

  1. Ratluk i kafa

Tradicionalna srpsko-turska crna kafa i slatkiš koji ide uz nju.

  1. Jedinstvena second hand / vintage odeća

Od pin-up haljina do majica iz osamdesetih naći ćete unikatnu odeću i aksesoare. Svaki vintage komad iz ovih radnji ima svoju priču. Kupiti ga kao suvenir vrlo je kreativna ideja.

  1. Ćirilični podmetači 

Možete ih naći ovde.

  1. Deo srpski narodne nošnje 

Naša preporuka odnosi se na opanke, jelek ili šajkaču.

  1. Nešto iz lokalnog supermarketa

Tokom putovanja nikada ne propustite priliku da posetite lokalni supermarket. To je korak bliže lokalnom životu! Sigurno ćete pronaći nešto što volite bilo da je slatko, slano ili alkoholno. Još jedan lokalni suvenir iz Beograda mogao bi biti novine. Odličan je način da vidite koji su bili naslovi za vreme vašeg boravka u Beogradu.