Oaze u Beogradu

Oaze u Beogradu

Kada vam dosadi beton u Beogradu, posetite sledeća mesta.

  1. Plaže

Ako volite pesak, Lido plaza je savršena opcija za vas. Locirana na Velikom ratnom ostrvu koje je usled velikog broja različitih vrsta ptica, ostrvo je zaštićeno kao rezervat prirode. Atmosfera na plaži je intimna, tamo nikada nećete zateći gužvu.

Za one koji vole “beach” barove, dosta ljudi, sportove na vodi ili odbojku, tu je Ada ciganlija.

Tarzan plaza je beogradski skriveni dragulj, čak je ona poznata malom broju lokalaca. Locirana je u Progaru, opština Surčin.

  1. Vidikovci

Vas ne može niko da vidi, a vi vidite sve. Beograd nudi mnogo mogućnosti sa kojih se pruža savršeni pogled – Gardoš kula, Ski staza, Kalemegdanski park ili barovi na krovu.

  1. Reke i splavovi

Beograd ima dve reke i bezbroj mesta gde možete da se opustite. Bilo da želite da provedete neko vreme sa lokalnim ribarima, ili da slušate muziku na splavu uz ručak/kafu ili samo želite da se sunčate… sve vas to čeka na Savi i Dunavu.

  1. Botanička bašta

Ako postoji neka lokacija, na koju možete pobeći od ludila centra grada bez izlaska iz centra grada, to je Botanička bašta „Jevremovac“. Tu ćete naći uobičajenu kolekciju egzotičnih, čudnih i divnim vrstama iz celog sveta.

  1. Parkovi

Kad sunce sija, a vi ste umorni od razgledanja grada, parkovi su savršeno rešenje za odmor uz piknik u centru grada.

 

 

 

 

0 Preporučite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *