BeoQuest i “Preduzetnici za socijalne promene”

BeoQuest i “Preduzetnici za socijalne promene”

Sredinom oktobra, po treći put u Torinu, se održao fenomenalan trening pod nazivom “Enterprenuers for Social Change” koji su organizovali United Nations Alliance of Civilizations i Fondazione CRT.  Od 1200 prijavljenih iz Evro-mediteranskog regiona, samo 20 najperspektivnijih mladih socijalnih preduzetnika je dobilo poziv za učešće među kojima je i naša Dunja. U toku treninga smo imali prilike da se upoznamo sa svim aspektima uspešnog poslovanja uz pomoć mentora, trenera i kolega koje su i prošle godine učestvovali na ovom projektu. Neke od radionica su bile na temu motivacije, liderstva, storrytelling-a, pitch-ovanja, fundraising-a, a takođe smo radili na svojim biznis modelima.

Tokom boravka u Torinu imali smo prilike da posetimo neka socijalna preduzeća, coworking prostor, redakciju La Stampe, kao da upoznamo gradonačelnika.

las - Copy

Ono što je najviše koristilo za dalji razvoj su ostvareni međunarodni kontakti i drugačiji uvid u ono čime se bavimo. Izazovi i pitanja koja su postavljali drugi učesnici su bili pravi podstrek da razmislimo o tome kako posmatramo naš posao i šta želimo sledeće da postignemo. Spoznaja da je BeoQuest ideja prepoznata kao nešto što ima veliki potencijal i pozivi za dalju saradnju nam mnogo znače i otvaraju nove mogućnosti . Priča ovde tek počinje jer nakon treninga imamo priliku da devet meseci radimo sa mentorima kako bi smo ojačali naš socijalni uticaj, skrenuli pažnju da kulturno nasleđe Beograda i stvorili nova radna mesta za mlade.

Nadamo se da će entuzijazam i pozitivna energija koju su učesnici poneli sa sobom značajno uticati na razvoj svih projekata kao što će uticati na nas i da ćemo imati prilike da se uskoro susretnemo sa svima koji su postali deo E4SC priče.

fen1

0 Preporučite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *