O nama

Beoquest je kreativna organizacija koja kreira i realizuje igre potrage, osnovana 2015. godine. Ponosni smo na činjenicu da smo prva i za sada jedina organizacija ovog tipa u Srbiji i regionu.

Dunja je godinama aktivna u nevladinom sektoru i omladinskom radu, specijalizovana za interaktivni pristup i iskustveno učenje. Jovana pak dolazi iz poslovnog sveta, radeći uglavnom u prodaji i organizaciji događaja. U početku, jedna je htela da kreira aktivnosti upoznavanja grada za nove studente u našoj prestonici, dok je druga želela da osveži monotone team-building aktivnosti za firme i korporacije. Udružile smo se i osmislile nešto drugačije. Tako je sve počelo.

Vremenom, obim naših aktivnosti se proširivao, kao i naše ciljne grupe. Tako danas kreiramo gradske igre potrage za svakoga, uz prilagođen sadržaj prema grupi učesnika. Originalnost, širenje znanja i interaktivan način upoznavanja grada su nasi prioriteti, a za uzvrat očekujemo maštu i timski duh. Svaki put se trudimo da ponudimo učesnicima nešto drugačije, kako bi zapamtili vreme provedeno sa nama i rekli “Voleo bih kada bi tako nešto opet napravilli”.

Budući da smo prepoznali obrazovni potencijal ovoga što radimo, stremimo ka stvaranju aktivniosti za učenike osnovnih i srednjih škola. Naš pristup i metodologija bi doprineli razvoju socijalnih veština i sposobnosti učenja, kao i razvoju inovativnosti kod mlađe populacije.
Naposletku, kako čvrsto verujemo u naš uticaj u neposrednoj društvenoj sredini, krećemo se u pravcu socijalnog preduzetništva. Želimo da doprinesemo većoj zaposlenosti mladih u oblasti kulture i umetnosti, nudeći nova radna mesta kako i mi budemo rasli.

Nadamo se da ćemo imati prilike da sarađujemo, i radujemo se da Vas vidimo na našim potragama!

Vaše,
Dunja i Jovana

Gospodarice_univerzuma