Beoquest

Šta su potrage?

BeoQuest potrage su dinamične aktivnosti koje otkrivaju fascinantne lokacije i ono najbolje u vama i vašim saigračima. Ako volite da se igrate i istražujete ─ volećete i naše avanture. Ako usput želite i da naučite nešto novo – još više ćete ih voleti!

U većini slučajeva, cilj naših potraga nije da sakupljate predmete, već odgovore na pitanja koja će vas voditi kroz vreme i prostor. Tipično potraga traje nekoliko sati (uključujući pripremu i prebrojavanje rezultata), a ukoliko se odlučite za potragu po meri ovo vreme može da se prilagodi vašim zahtevima.
Nije vam potrebna specijalna priprema za učestvovanje – samo domišljatost, mašta i udobna obuća. Da biste osvojili poene, pa tako na kraju i pobedili, potrebno je da rešite zagonetke, otkrijete detalje na određenoj lokaciji ili što originalnije realizujete zadatu aktivnost i to zabeležite kamerom. Pitanja su pisana tako da jedino ukoliko ste na pravoj lokaciji možete da dođete do odgovora. Kao nagradu ćete videti nešto novo, saznati intrigantnu činjenicu ili se dobro nasmejati.

Kako bi sve zadatke realizovali uspešno i u što kraćem vremenskom roku, timski rad je od presudnog značaja. Dobri timovi brzo shvate da je za pobedu najznačajnije učešće svih članova, što ovaj vid aktivnosti čini izuzetno interesantnim i za tim bonding i korporativne događaje.

Kako to izgleda u praksi?

Evo par primera koji vam mogu bliže objasniti šta očekivati na našim beogradskim potragama:

Lokacija: Pionirski park
Foto + zagonetka: Nek’ onaj sa najviše dara napravi portret dame sa 200 dinara.

Svi znamo čiji se lik nalazi na novčanici od 200 dinara pa ovu gospođu treba locirati u parku i napraviti njen portret. Ako neko od učesnika odluči da se ubaci na sliku i napravi ram od ruku samo napred – kreativnost se dodatno nagrađuje.

nadezda_sajt

Foto + interaktivni zadatak: Uslikajte ljude koji sviraju neki muzički instrument. Što veći bend/orkestar na jednoj slici ─ to više poena!

Lokacija: špic kod koga se Terazije račvaju na Knez Mihailovu i Kolarčevu ulicu
Foto + interakcija sa sugrađanima: Intervjuisati troje ljudi sa pitanjem: “Da li znate šta se ranije nalazilo na ovoj lokaciji?”

Tačan odgovor je kafana “Albanija”, po čemu je ovaj deo grada kasnije i dobio ime. Videćete da li i ostali sugrađani to znaju.

Kafana Albanija 1930-tih

BeoQuest

BeoQuest je začetnik ideje istraživanja i upoznavanja grada kroz interaktivnu igru potrage. Prvi smo se u Srbiji i regionu specijalizovali za kreiranje dinamičnih aktivnosti kroz koje na zabavan način upoznajete istoriju, umetnost i običaje Beograda trag po trag.

BeoQuest ENG

BeoQuest created the idea of city exploration through interactive quests. We're first in Serbia and region to specialize in creating dynamic activities which, in entertaining way, discover history, art and customs of Belgrade, clue by clue.

Beoquest Facebook Stranica

Review BeoQuest

Poklonite nezaboravno iskustvo i pružite nešto jedinstveno