Beoquest

BeoQuest i “Preduzetnici za socijalne promene”

Sredinom oktobra, po treći put u Torinu, se održao fenomenalan trening pod nazivom “Enterprenuers for Social Change” koji su organizovali United Nations Alliance of Civilizations i Fondazione CRT.  Od 1200 prijavljenih iz Evro-mediteranskog regiona, samo 20 najperspektivnijih mladih socijalnih preduzetnika je dobilo poziv za učešće među kojima je i naša Dunja. U toku treninga smo imali prilike da se upoznamo sa svim aspektima uspešnog poslovanja uz pomoć mentora, trenera i kolega koje su i prošle godine učestvovali na ovom projektu. Neke od radionica su bile na temu motivacije, liderstva, storrytelling-a, pitch-ovanja, fundraising-a, a takođe smo radili na svojim biznis modelima.

Tokom boravka u Torinu imali smo prilike da posetimo neka socijalna preduzeća, coworking prostor, redakciju La Stampe, kao da upoznamo gradonačelnika.

las - Copy

Ono što je najviše koristilo za dalji razvoj su ostvareni međunarodni kontakti i drugačiji uvid u ono čime se bavimo. Izazovi i pitanja koja su postavljali drugi učesnici su bili pravi podstrek da razmislimo o tome kako posmatramo naš posao i šta želimo sledeće da postignemo. Spoznaja da je BeoQuest ideja prepoznata kao nešto što ima veliki potencijal i pozivi za dalju saradnju nam mnogo znače i otvaraju nove mogućnosti . Priča ovde tek počinje jer nakon treninga imamo priliku da devet meseci radimo sa mentorima kako bi smo ojačali naš socijalni uticaj, skrenuli pažnju da kulturno nasleđe Beograda i stvorili nova radna mesta za mlade.

Nadamo se da će entuzijazam i pozitivna energija koju su učesnici poneli sa sobom značajno uticati na razvoj svih projekata kao što će uticati na nas i da ćemo imati prilike da se uskoro susretnemo sa svima koji su postali deo E4SC priče.

fen1

0 Preporučite!

No comments

Leave a Reply

BeoQuest

BeoQuest je začetnik ideje istraživanja i upoznavanja grada kroz interaktivnu igru potrage. Prvi smo se u Srbiji i regionu specijalizovali za kreiranje dinamičnih aktivnosti kroz koje na zabavan način upoznajete istoriju, umetnost i običaje Beograda trag po trag.

BeoQuest ENG

BeoQuest created the idea of city exploration through interactive quests. We're first in Serbia and region to specialize in creating dynamic activities which, in entertaining way, discover history, art and customs of Belgrade, clue by clue.

Beoquest Facebook Stranica

Review BeoQuest

Poklonite nezaboravno iskustvo i pružite nešto jedinstveno